Cyn Clicks: Golden Oldies

In samenwerking met Zorgbalans en Huis ter Hagen in Driehuis (NH) ben ik in 2018 een fotoproject gestart waarbij ik een heel jaar lang gezellig bij onze ouderen op visite ga.

Van elk gesprek is een verslag en natuurlijk een foto gemaakt.

Ik hoop daarmee meer animo te creëren om op visite te gaan bij onze ouderen, want dat is heel interessant, gezellig en vooral leuk!


Mw Wildschut

Vandaag zit Mw Wildschut tegenover mij. Een keurige, hartelijke en vrolijke dame, maar… beoordeel een boek niet naar zijn kaft want Mw Wildschut zit vol verrassingen!

Mw Wildschut is opgegroeid in Weesp aan het water, samen met neef Job, die als een broer voor haar is, en haar beste vriendin Treinie. Ze speelden samen graag buiten; touwtje springen, knikkeren of een spelletje ‘Mens, erger je niet!’ als het weer niet meezat.

Vakanties bracht ze weleens door bij haar tante in Zutphen, hier denkt zij met heel warme gevoelens aan terug. Mw Wildschut was op school goed in algebra, haar leraar algebra heeft een diepe indruk op haar gemaakt, er stond dan ook een 10 op haar rapport. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om een inspirerende leraar te hebben.

Tot nu toe is dat allemaal heel gewoontjes…, Mw Wildschut laat terloops vallen dat zij ook wel van roeien en zeilen hield. Toen ik daar verder naar vroeg bleken de verhalen niet te stoppen en vielen we samen van het ene in het andere avontuur. Mw Wildschut heeft er heel wat mijl op het water opzitten, de tochten duurden soms meerdere dagen: “ … ’s avonds sliepen we in tentjes”. Niet alleen in Nederland, maar ook in België, Duitsland en zelfs Denemarken heeft zij geroeid: “… we kwamen terug uit Duitsland voor een weekje rust, en toen zaten we dezelfde avond nog op de nachttrein naar Denemarken.

Mw Wildschut was niet bang haar grenzen te verleggen, na de MULO is zij als verpleger in Brussel gaan werken: “… ik werd gevraagd en waarom niet?”

Het mag duidelijk zijn dat er weinig tijd was voor andere dingen, maar toen was daar Hans, haar eerste en enige liefde, met wie zij in Haarlem trouwde en ook flink wat kilometers aflegde, maar dan vooral veel op de fiets: “… we gingen er samen op uit en zochten dan via een VVV een slaapplek voor de nacht”. Een van de dingen die Mr en Mw Wildschut zo leuk vonden aan hun fietstochten was dat ze zoveel nieuwe mensen leerden kennen: “… ik ben echt een mensen-mens”.

Naast de fiets zijn ze ook veel met de bus op pad geweest, zoals een tocht via Duitsland, Polen, Rusland, Scandinavië, Engeland en weer terug naar Nederland.

Maar ook nu, op hogere leeftijd, gaat Mw Wildschut er graag op uit, zoals laatst nog naar Doorn. Tochtjes per fiets, met paard en wagen en er werd ook een Beauty middag georganiseerd.

Ze heeft daar zo van genoten dat ze nu al niet meer kan wachten tot de volgende keer.


Terug naar de Golden Oldies