Cyn Clicks: Golden Oldies

In samenwerking met Zorgbalans en Huis ter Hagen in Driehuis (NH) ben ik in 2018 een fotoproject gestart waarbij ik een heel jaar lang gezellig bij onze ouderen op visite ga.

Van elk gesprek is een verslag en natuurlijk een foto gemaakt.

Ik hoop daarmee meer animo te creëren om op visite te gaan bij onze ouderen, want dat is heel interessant, gezellig en vooral leuk!


Dhr Kroon

Naar eigen zeggen is Dhr Kroon een man van weinig woorden. Stille wateren hebben diepe gronden, dit is het verhaal van Dhr Kroon.

Dhr Kroon is geboren in Noordwijk maar opgegroeid in Amsterdam Zuid als zoon van een dominee. Dhr Kroon denkt met veel bewondering terug aan zijn vader; “ … hij gaf zulke mooie preken en was een geweldig schilder”. Hij ging naar het Montessori Lyceum en genoot van zijn schooltijd. Dhr Kroon was goed in artistieke vakken zoals tekenen maar sport was ook belangrijk op school; “… we speelden altijd graag cricket!”. Zijn beste vriend was Bert, deze bleek later nog heel belangrijk voor Dhr Kroon.

Geïnspireerd door zijn vader en gemotiveerd door de artistieke lessen op school ontwikkelde Dhr Kroon zich tot een begaafd schilder en zijn talent voor de kunsten breide zich zelfs uit naar pianospelen; “… ik kon prachtig pianospelen!”. Dhr Kroon dankt hiervoor zijn pianoleraar, Jan Huckriede, die zijn jeugd een gouden randje heeft gegeven met zijn inspirerende lessen.

Dhr Kroon speelde het liefst Mozart, iets dat nu helaas niet meer mogelijk is, en heeft dan ook een kast vol staan met platen die hij graag luistert.

Dhr Kroon was ook gefascineerd door filmtheater en wist een baantje te bemachtigen als werkstudent bij het Kriterion in Amsterdam.

Zoals ik al eerder schreef bleek beste vriend Bert later van onschatbare waarde voor Dhr Kroon, hij was namelijk de broer van Ineke. Ineke had al een tijd het hart van de stille Dhr Kroon gestolen. Zijn artistieke kunsten maakten genoeg indruk op Ineke en hij mocht haar uiteindelijk de zijne noemen. De huwelijksceremonie werd voltrokken door de beste dominee die Dhr Kroon zich kon voorstellen: zijn vader!

Ondanks dat Ineke er niet meer is denkt Dhr Kroon nog dagelijks aan zijn leven met haar en hij spreekt dan ook met ontzettend veel liefde over haar. Wat had Ineke het getroffen, dat zij met een man getrouwd is die haar zo op een voetstuk plaatst.

Terug naar de Golden Oldies