Cyn Clicks: Golden Oldies

In samenwerking met Zorgbalans en Huis ter Hagen in Driehuis (NH) ben ik in 2018 een fotoproject gestart waarbij ik een heel jaar lang gezellig bij onze ouderen op visite ga.

Van elk gesprek is een verslag en natuurlijk een foto gemaakt.

Ik hoop daarmee meer animo te creëren om op visite te gaan bij onze ouderen, want dat is heel interessant, gezellig en vooral leuk!


Mw de Wit

Ik heb deze week mw de Wit bezocht, een ontzettend hartelijke dame. Mw de Wit is een echte ‘Santpoorter’, ze is er geboren en getogen. Ze woonde er met haar ouders, broertje en zus op een kleine boerderij met allerlei dieren; “… we renden en fietsten de hele dag over het erf”. De ogen van Mw de Wit sprankelen als ze mij dit vertelt. Van school hield Mw de Wit niet, maar koken daarentegen was wel iets waar ze van genoot; “… ik kookte graag samen met mijn moeder”.

Ze gingen weleens een dagje naar Brabant, naar kennissen van haar ouders, die ze nog steeds koestert, zij hadden ook een boerderij. In haar tienerjaren was Mw de Wit vaak te vinden bij een dansschool in Haarlem, ze vond het geweldig om te dansen en genoot van de muziek.

Als echte Santpoorter was Mw de Wit natuurlijk dikwijls aanwezig op de Santpoortse Feestweek; “… ik heb zelfs weleens zo’n lijstje ingevuld, bij de harddraverij”. Het verbaast mij dan ook niet als ze mij vertelt dat ze haar man heeft ontmoet op de kermis tijdens de feestweek; “… we vonden elkaar echt leuk!” Ze zijn getrouwd in de kerk van Santpoort en toen aan de Hoofdstraat in Santpoort gaan wonen. Mr de Wit was slager en had zijn slagerij in IJmuiden. Mr en Mw de Wit leefden, naar haar eigen zeggen, een heel gewoon en rustig leven. Ze genoten van elkaar en van de kinderen en waren nog regelmatig te vinden op de boerderij in Brabant.

Als ik Mw de Wit vraag welke dag uit haar leven zij graag nog eens over zou doen, zegt zij: “ik zou alle dagen wel over willen doen”. Wat een schitterend antwoord!


Terug naar de Golden Oldies