Cyn Clicks: Golden Oldies

In samenwerking met Zorgbalans en Huis ter Hagen in Driehuis (NH) ben ik in 2018 een fotoproject gestart waarbij ik een heel jaar lang gezellig bij onze ouderen op visite ga.

Van elk gesprek is een verslag en natuurlijk een foto gemaakt.

Ik hoop daarmee meer animo te creëren om op visite te gaan bij onze ouderen, want dat is heel interessant, gezellig en vooral leuk!


Mw Kops


Deze week neem ik jullie mee op bezoek bij mevrouw Kops. Wat een vrouw! Ze staat ontzettend sterk en zelfverzekerd in het leven maar mevrouw Kops schroomt niet om ook een zachte kant te laten zien; “… aan het Groenelaantje in Santpoort hadden wij een tuintje, soms mochten we daar slapen en dan genoot ik zo van de zang van de nachtegaal ’s avonds”.

Ze was nog jong toen zij verantwoordelijkheid moest nemen voor het gezin en mevrouw Kops denkt met een warm gevoel aan haar moeder terug: “… ze was er altijd en ze maakte het ook altijd gezellig. Soms mochten we als verrassing naar het theatertje in de buurt of maakte ze de allerlekkerste mokka op lange vingers”.

Haar leven als jonge vrouw klinkt als iets uit een roman van Jane Austen: Ze genoot van de bal avonden die werden gehouden in Lion D’Or in Haarlem waar ze danste op de muziek van Lou Bendy . Ik vroeg haar of ze hier wellicht haar grote liefde ontmoet had, maar dit was niet het geval, bovendien: “… die kerels waren gekker op mij dan ik op hen!”. Er was heel wat meer voor nodig om het hart van mevrouw Kops sneller te laten kloppen en uiteindelijk was het Piet die het met zijn hoffelijke charme voor elkaar kreeg: “… hij was een echt heer!”.

De foto die in de huiskamer hangt, van een jonge Piet, bevestigd dat en ik snap meteen wat zij bedoeld.


Terug naar de Golden Oldies