Cyn Clicks: Golden Oldies

In samenwerking met Zorgbalans en Huis ter Hagen in Driehuis (NH) ben ik in 2018 een fotoproject gestart waarbij ik een heel jaar lang gezellig bij onze ouderen op visite ga.

Van elk gesprek is een verslag en natuurlijk een foto gemaakt.

Ik hoop daarmee meer animo te creëren om op visite te gaan bij onze ouderen, want dat is heel interessant, gezellig en vooral leuk!


Mw Schouten

Attentie: LIFEGOALS!

Dit is Mw Schouten. Mw Schouten doet het lijken dat ouder worden ontzettend makkelijk is. Ze is al over de 80 maar dat is absoluut niet merken, ze straalt, staat nog vol in het leven en gaat er regelmatig op uit. Zo gaat zij binnenkort een weekendje naar de omgeving van Deventer.

Die smaak voor uitjes zat er al jong in. Haar ouders huurden vroeger weleens een auto om een tochtje te maken, later kregen ze zelf een auto, een Fiat 500.

Ze is geboren in Haarlem maar Mw Schouten heeft ook een gedeelte van haar jeugd in Brabant doorgebracht. Ze kijkt vol geluk terug op een fijne jeugd; “… we speelden altijd met de hele buurt buiten, ook toen ik al in mijn tienerjaren was. Dan gingen we met zo’n heel groot touw touwtje springen, met de jongere kinderen”.

Nadat Mw Schouten haar school zeer succesvol had afgerond, Mw Schouten is een ontzettend pientere dame, ging zij werken bij een bank, de Nederlandse Handels-Maatschappij. De NHM was heel vroeger bekend onder de naam VOC, maar recent kennen wij hem beter als de ABN AMRO Bank.

Het werk bij de bank zorgde ervoor dat zij na ongeveer 6 jaar onderdeel werd van een ‘bankstel’: zij ontmoete daar haar Han, waar ze mee is getrouwd, inmiddels al 60 jaar! Mw Schouten begint helemaal te stralen als ze mij over haar huwelijksdag vertelt: “… het was een perfecte dag! We zijn getrouwd in het Gemeentehuis van Haarlem en hebben foto’s gemaakt bij de fontein in Bloemendaal en daarna was het feest bij mijn ouders thuis”. Het was ook Han van wie zij haar eerste kus kreeg: “… hij bracht mij thuis en op de hoek van de straat kreeg ik toen een kus”. Het advies voor een goed huwelijk is volgens Mw Schouten: “… laat elkaar praten! Ook als je het ergens niet mee eens bent. Het is niet erg om ergens anders over te denken.”, na een gelukkig huwelijk van 60 jaar (and counting!)  kunnen we maar beter aantekeningen maken.

Mw Schouten vertelt mij: “… ik heb zo’n mooi leven!”, en dat is haar af te zien.


Terug naar de Golden Oldies