Cyn Clicks: Golden Oldies

In samenwerking met Zorgbalans en Huis ter Hagen in Driehuis (NH) ben ik in 2018 een fotoproject gestart waarbij ik een heel jaar lang gezellig bij onze ouderen op visite ga.

Van elk gesprek is een verslag en natuurlijk een foto gemaakt.

Ik hoop daarmee meer animo te creëren om op visite te gaan bij onze ouderen, want dat is heel interessant, gezellig en vooral leuk!


Mw Bonis

Deze week werd ik welkom geheten door Mw Bonis, een warme en bruisende persoonlijkheid met een gezellig accent; Mw Bonis komt namelijk uit Brabant. Daar woonde zij in een vrijstaande woning samen met haar broer en 3 zussen. Ze zaten op een leuke school en genoot daar vooral van de tekenlessen; “… en ik was er nog best goed in ook". Mw Bonis vertelt mij dat er zo nu en dan een boer kwam voorrijden met zijn paard en wagen: “… en dan gingen we met de boerenwagen naar de Efteling!” Ze was dikwijls op de dorserij te vinden waar haar vriendin Ellen woonde. Ze speelden dan in de woonwagens voor de werknemers die op dat moment niet in gebruik waren.

De ouders van Mw Bonis waren geen voorstander van de bioscoop, maar dat weerhield Mw Bonis er niet van om soms toch een film te kijken: “… samen met een stiekem vriendje!”. Buiten deze uitspatting was Mw Bonis een keurige tiener die haar vrije tijd, samen met haar dorpsgenoten, al fietsend doorbracht op de Drunense duinen; “… als we dan ’s avonds samenkwamen, voelde dat als een feestje!”.

Mw Bonis trouwde met haar Jan in Waalwijk. Via het gemeentehuis gingen zij door naar de kerk waarna een bescheiden feestje volgende; “… nou ja, er waren toch wel zo’n 100 man aanwezig”. Via het werk van Jan kwam het echtpaar Bonis naar IJmuiden toe, waar zij op het sluiseiland woonden. Met haar gezin en de caravan ging Mw Bonis nog vaak terug naar Brabant, en soms ook wel buiten Nederland. De echte reisavonturen begonnen echter pas toen haar dochter ging werken als ambassadeur in verschillende landen, waaronder Egypte en India, waar Mw Bonis haar opzocht.


Terug naar de Golden Oldies