Cyn Clicks: Golden Oldies

In samenwerking met Zorgbalans en Huis ter Hagen in Driehuis (NH) ben ik in 2018 een fotoproject gestart waarbij ik een heel jaar lang gezellig bij onze ouderen op visite ga.

Van elk gesprek is een verslag en natuurlijk een foto gemaakt.

Ik hoop daarmee meer animo te creëren om op visite te gaan bij onze ouderen, want dat is heel interessant, gezellig en vooral leuk!


Mw de Heer

Deze maand kon ik eindelijk weer eens op bezoek bij een van de Golden Oldies, onbewust heb ik dat best gemist. Normaal gesproken heb ik een hele lijst met vragen voor de Oldies en hoewel dat ook het geval was bij Mw de Heer, heb ik die uiteindelijk niet kunnen gebruiken. Ik ‘werk' zonder klok, een gemiddeld gesprek duurt ongeveer een uur maar bij Mw de Heer ben ik ruim 2 uur geweest en heb ik het gesprek eigenlijk niet af kunnen maken. Ik begin altijd bij het verleden en probeer rustig naar het heden te werken. Dit was bij Mw de Heer niet mogelijk dus heb ik mijn ‘tactiek’ aangepast. Het is ook niet mogelijk om echt een verslag van mijn bezoek te schrijven.

Drastische zaken vragen om drastische maatregelen, daarom hieronder alleen een opsomming van alles dat we besproken hebben;

We begonnen bij onze gedeelde liefde voor boeken, boeken die we allebei gelezen hebben, onze liefde voor geschiedenis, plaatsen waar we geweest zijn, die ik niet bezocht heb en zij wel en vice versa. We bespraken hoe de oorlog gelukkig geen vat op haar leven heeft gehad en hoe we denken over Rusland. Haar zoon heeft een boek geschreven en haar kleindochter is ook al zo gek op lezen. Ze vond de huishoudschool maar niks en is daarom kapster geworden. Samen met haar vriendin Debby speelde ze in diens vaders paardenschuur. Ze ging heel vaak uit en we hebben een gemeenschappelijke kennis. Ze heeft lange tijd bij verfwinkel van der Vlugt gewerkt waar zij ook haar man heeft ontmoet. Ze woonde vroeger in Langedijk en had daar een fantastische jeugd. Ze genoot van haar huis aan de PC Hooft van Driehuis, van de bomen in de straat als ze in bloei kwamen en als het herfst werd. Ze vertelde over hoe ze met groep 7 of 8 met Meester Bierman naar Terschelling ging, en daar op de boerderij van de broer van Meester Bierman kampeerde.

We hebben zoveel besproken dat we tijd te kort hadden, we vielen van het ene onderwerp in het andere, ik weet niet eens meer hoe, maar we hebben het geweldig gehad.


Terug naar de Golden Oldies